Roken en brandend maagzuur

Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid. Het kan klachten veroorzaken op zowel de korte als de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan een grotere kans op ziektes als bronchitis en hart- en vaatziekten, maar ook negatieve gevolgen voor je huid. Wat veel mensen niet weten, is dat roken ook van invloed kan zijn op het ontstaan van brandend maagzuur.

Roken verslapt het sluitspiertje tussen de slokdarm en de maag. Hierdoor kan dit spiertje minder goed werken. Het maagzuur kan zo makkelijker terugstromen vanuit de maag naar de slokdarm. Je kunt hierdoor klachten krijgen als oprispingen, nachtelijk hoesten en een brandend gevoel in je keel.

Brandend maagzuur voorkomen? Stop met roken!

Roken kan dus een slechte invloed hebben op de werking van je spijverteringskanaal. Vooral als je vaker last hebt van brandend maagzuur en als er andere factoren zijn die brandend maagzuur kunnen veroorzaken, is het verstandig om te stoppen met roken.

Voor veel mensen is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het niet om zelfstandig te stoppen met roken? Dan kan het raadzaam zijn om je huisarts om advies te vragen.

Meer oorzaken van brandend maagzuur

Roken is niet de enige factor die brandend maagzuur kan veroorzaken. Er zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen. Hoe meer van deze oorzaken er aan te wijzen zijn, des te groter is de kans op brandend maagzuur. Deze tips bij brandend maagzuur helpen je de klachten te verminderen.

 

Producten bij brandend maagzuur